Ürtiker ( Kurdeşen )

Ürtiker ( Kurdeşen )
Ürtiker ( Kurdeşen )

Ürtiker Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ürtiker tedavisinde farklı yöntemler kullanılır ve buradaki temel amaç, semptomların tamamen ortadan kaldırılmasıdır. Bunun içinse öncelikle hastalığın nedeni belirlenir ve tetikleyici faktörler ortadan kaldırılır. Hastaların yaşı, hamilelik durumları ve diğer detaylara bağlı olarak farklı tedavi yöntemlerinin uygulanması söz konusu olabilir.

Tedavi için ürtiker aktivite skoru kullanılır, bu veri hastalığın şiddetini belirler. Kabarık sayısı ve kaşınmanın şiddeti dikkate alınarak belirlenir. Daha sonra da ilaç tedavisi uygulanır. Çocuklar ve hamileler için uygulanan ilaç tedavisi, yetişkinlere uygulanandan daha farklıdır. Kliniğimize gelerek, uzman hekimlerimizden daha detaylı bilgi alabilir ve tedavinizi yaptırabilirsiniz.


Ürtiker (Kurdeşen) Belirtileri ve Tedavisi

Ürtiker veya halk arasındaki adıyla kurdeşen, bir cilt hastalığıdır. Kurdeşen; ciltte kızarık ve kabarık döküntülerin oluşması olarak tanımlanabilir. Bu döküntüler, çoğu zaman kaşıntılıdır ve insanların yaşamlarını ciddi şekilde olumsuz etkiler. Bundan dolayı hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gerekir. Ürtiker tedavisi, kliniğimizde alanındaki uzman hekimler tarafından yapılır ve tedavi kısa sürede sonuç verir.

Kurdeşen genellikle bir alerjen tarafından tetiklenir. Vücuda giren alerjene karşı vücut bir takım tepkiler verir ve bu tepkiler neticesinde deri altına histamin ve benzer kimyasallar verilir. Bu kimyasallar, deri altında inflamasyona ve daha sonrada sıvı birikmesine neden olur. Bütün sürecin sonunda ise kurdeşen oluşur. Oluşan kırmızı ve kaşıntılı döküntüler vücudun her bölgesinde görülebilir. Bu döküntülerin en önemli özelliği ortaya çıktıktan 1 gün sonra kendiliğinden kaybolması ve daha sonra tekrar ortaya çıkmasıdır. Ürtiker, bulaşıcı değildir.

Ürtiker (Kurdeşen) Belirtileri Nelerdir?

Ürtikerin en önemli belirtisi, vücudun farklı noktalarında meydana gelen ve kırmızı renkte olan kaşıntılı döküntülerdir. Bu döküntüler 24 saat içinde kaybolurken daha sonra tekrar çıkar. Bu döngü, kurdeşenin en önemli belirtileri arasında gösterilebilir. Hastaların şikayetleri genellikle akşam ve gece saatlerindedir. Gün içinde ise bu döküntülerin ortadan kaybolduğu ve kaşıntının görülmediği bilinir.

Kurdeşenin diğer belirtilerini ise şu şekilde sıralamak mümkündür:

Dudak ve göz kapaklarının olduğu bölgede belirgin bir şişme

Kaşınma isteği

Dudaklar, göz kapakları ve genital bölgeler başta olmak üzere vücutta görülen kırmızı ya da ten rengindeki kabarmalar


Siz Değerli Hastalarımızı Kliniğimize bekleriz.
Randevu ve İletişim için  
+90 535 976 66 16    Whatsapp +90 535 976 66 16   Nolu Telefondan Ulaşabilirsiniz

Dermatolog Uzm. Dr  OYA ERMİŞ
Dermatoloji – Kozmetoloji


Sihirli Dokunuşlar İçin...

Doktorunuza Danışın