Behçet Hastalığı

Behçet Hastalığı
Behçet Hastalığı

Behçet Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Behçet hastalığı, kompleks bir hastalık olarak tanımlanmıştır. Yani etkileri organlar üzerinde farklı şekillerde görülür. Tedavisi de buna göre yapılır. Ağızda meydana gelen aftlar için gargara ve benzer türden ilaçlar, sinir ve sindirim sistemi içinse kortizon ilaçları tercih edilir. Dolayısıyla tedavinin de kişiye özgü olduğu söylenebilir. Kliniğimizde bu hastalığın tedavisi tam olarak yapılmaktadır. Bazı vakalar tamamen iyileşirken, az sayıdaki vakada zaman zaman yukarıdaki belirtiler görülebilmektedir.


Behçet Hastalığı Nedir? Tedavileri Nelerdir?

Behçet hastalığı, pek çok organı etkileyen kompleks bir rahatsızlık olup, ilk olarak 1937 yılında Prof. Dr. Hulusi Behçet tarafından tanımlandığı için bu isimle bilinmektedir. İlk tanımlandığında ağız ve genital ülserlerin yanında göz bulguları da yer almıştır. Fakat zamanla, hastalığın çok daha fazla bölgeyi etkilediği anlaşılmıştır. Buna göre akciğerler, sindirim sistemi, sinir sistemi, eklemler, damarlar ve kalbin bu hastalıktan etkilendiği ortaya çıkmıştır. Kliniğimizde, Behçet hastalığının tedavisi kanıtlanmış yöntemlerle yapılmakta ve insanların yaşam standartlarının yükselmesi sağlanmaktadır.

Bu hastalığın nedenleri henüz tam olarak tespit edilememiştir. Bu hastalıkta, vücudun kendi dokusuna karşı ciddi bir savaş açtığından bahsedilebilir. Genellikle 20 ila 40 yaş aralığında görülür. Akdeniz ülkeleri ve Japonya’da daha fazla bu vakaya rastlandığı bilinir. Erkek vakaların sayısının kadınlara göre biraz daha fazla olduğu, yapılan araştırmalarda net bir şekilde görülmektedir.

Behçet Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Bulaşıcı olmayan, iltihaplı bir romatizma hastalığı olan Behçet, farklı şekilde belirtilere sahiptir. Bu belirtilerin başında ağızda oluşan aftlar gelir. Hemen her vakada görülen bu belirti, ayda sadece 1-2 defa görülür. Aftlar 1-2 gün içinde geçer, fakat bazen daha uzun sürmeleri de söz konusu olabilir. Bunun haricinde bir diğer önemli belirti ise genital ülserlerdir. Bu ülserler, genellikle iz bırakarak iyileşir. Ayrıca sadece genital bölgede değil, aynı zamanda koltuk altı, anüs çevresi ve meme altında da görülebilir. Diğer belirtiler ise şu şekildedir:

Bacaktaki morluklar ve kızarıklar

Akne benzeri küçük lezyonlar

Görmede yaşanan sorunlar (Bazen görme yetisi tamamen kaybedilir)

Eklemlerdeki ağrılar ve şişlikler

Böbrek hastalıkları

Damar iltihabı ve damarlarda tıkanma


Siz Değerli Hastalarımızı Kliniğimize bekleriz.
Randevu ve İletişim için  
+90 535 976 66 16    Whatsapp +90 535 976 66 16   Nolu Telefondan Ulaşabilirsiniz

Dermatolog Uzm. Dr  OYA ERMİŞ
Dermatoloji – Kozmetoloji


Sihirli Dokunuşlar İçin...

Doktorunuza Danışın