Mantar Hastalığı

Mantar Hastalığı
Mantar Hastalığı

Mantar Hastalığının Tedavisi

Mantar hastalığı tedavisi için farklı yöntemler kullanılır. Bu yöntemler sonucunda hastalığında tamamen geçmesi mümkündür. Bu yöntemlerin başında antifungal ve topikal ilaçlar gelir. Krem, jel ve solüsyonlar bu hastalığın tedavisinde son derece etkilidir. Fakat mantar hastalığının küçümsenmemesi ve nedenlerinin iyi araştırılması gerekir. Aksi durumda hastalığın tedavi edilmesinden sonra kendisini tekrar etmesi gibi bir ihtimal olduğu unutulmamalıdır.

Mantar Hastalığı Nedir? Nedenleri Nelerdir?

İnsan cildinde meydana gelen rahatsızlıklardan birisi olan mantar hastalığı, genel olarak kırmızı pul gibi görünen noktalar ile başlar. Bu noktalar zamanla dışa doğru genişler ve kaşıntılı bir döküntüye dönüşür. Mantar hastalığı; el, ayak, vajinal bölge, tırnak ve saçlı deride görülebilir. Bulaşıcı olan bu rahatsızlığın hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gerekir. Aksi durumda kişilerin yaşam standartlarını ciddi şekilde düşürecektir. Kliniğimizde uygulanan tıbbi yöntemler ile bu rahatsızlıktan kısa sürede, tamamen kurtulabilir ve yaşam kalitenizi eski seviyesine tekrar getirebilirsiniz.

Mantar hastalığının kendi içinde çok farklı türleri vardır. Bunların etkileri, görüldükleri bölgelere göre farklılık gösterir. Saçlı deride oluşan hafif kızarıklık ve pullanma ile saçları döken saçkıran, derinin sürtmesi sonrasında oluşan kızarıklık ve iltihaplanmaya neden olan intertrigo, çocuklarda görülen tinea capitis bunlardan bazılarıdır. Bunların haricinde kutanöz kandidiyaz, atlet ayağı, tırnak mantarı ve kasık mantarı gibi türleri de vardır.

Mantar Hastalığı Neden Olur?

Mantarlar, doğada bulunan canlılardır ve farklı yollar ile insan vücuduna girerler. Bu mantarların tamamı zararlı değildir, fakat zararlı olan türler vücuda girdiklerinde ve uygun şartlar sağlandığında mantar hastalığı adı verilen rahatsızlık oluşur. Ciltte görülen mantar hastalıklarının temelinde, bu zararlı canlıların keratin hücrelerini istila etmesi vardır.

Mantar hastalığının ortaya çıkmasını kolaylaştıran bazı durumlar da vardır. Mantarların özellikle nemli ve kirli yüzeylerde hızlı bir şekilde çoğalması, hastalığın temelinde yatan bir diğer nedendir. Buna bağlı olarak;

Cildin sürekli nemli kalması

Terledikten sonra ciltte bazı bölgelerin hava almamaya bağlı olarak kurumaması

İlaçların yan etkileri

Aşırı kilo

Şeker hastası olmak

Halka açık olan plaj ve havuz gibi alanlarda çıplak ayakla dolaşmak

Siz Değerli Hastalarımızı Kliniğimize bekleriz.
Randevu ve İletişim için  
+90 535 976 66 16    Whatsapp +90 535 976 66 16   Nolu Telefondan Ulaşabilirsiniz

Dermatolog Uzm. Dr  OYA ERMİŞ
Dermatoloji – Kozmetoloji


Sihirli Dokunuşlar İçin...

Doktorunuza Danışın