Özellikle
gebelik ve emzirme döneminde olan bayanlar, Kollajen Aşısı
kimlere uygulanmaz sorusunun cevap olarak ilklerini oluşturmaktadır.
Derideki parlaklık ve elastikiyetin yeniden sağlanması ve kırışıklıkların giderilmesi hedeflenerek, cildin yeniden yapılandırılmasını sağlayan tedavi yönteminin adına Kollajen Aşısı denilmektedir. Toplam vücut proteinlerinin %30’unu, toplam vücut ağırlığının ise %6’sını kollajen oluşturur. İnsan vücudunda bulunan proteinlerden en yaygın olanıdır. Kıkırdağın % 50’si,korneanın % 68’i,derinin ise %72’i içeriği kollajendir.
Ayrıca bulunduğu yerler kaslar, kemikler, kan damarları, sindirim sistemi ve tendonlardır. Kollajen etkilerinden biri doku ve organları şekillendirerek onları yapısal olarak güçlendirmesidir. Cildimize sağlamlık ve esneklik kazandıran temel yapıtaşı da yine kollajendir. İnsan vücudunda kollajen üretimi, 25-30’lu yaşlardan itibaren yaş ilerledikçe doğal olarak azalmaya başlar. İnsanlar yaşlanınca ciltte kırışıklıkların artması, sarkmalar ve eklem ağrıları kollajen üretiminin azalmasının sonucudur. Tabi ki kollajen üretiminin azalmasının tek sebebi yaşın ilerlemesi değildir. Yüksek şekerli beslenme , sigara içme ve yoğun güneş maruz kalma gibi diğer çevresel etkenler de kollajen seviyelerinin azalmasına neden olur.
Genetik bozuklukların (Metabolik hastalıklar: Ehler-Danlos Sendromu, Skorbüt, Osteogenezis imperfekta, Marfan Sendromu = Araknodaktili, Menkes Hastalığı, Kutis Laksa) haricinde, vücudumuzun üretemediği ve dışarıdan besinlerle almamız gerek bazı aminoasitlerin yanında ‘’C’’ vitamini yetersizliklerinde de kollajen üretimi bozulacağından, kollajenin yer aldığı tüm yapılarda da bozulmalar meydana gelebilmektedir.
25 yaşın üzerindeki bireyler her yıl bu değerli proteinin yaklaşık %1.5 kadarını kaybederler ve böylece ciltte ilk kırışıklıklar meydana gelir. Yani yaşlanmaya başladığımız andan itibaren cildimizin yapıtaşı olan kollajen hem sayı hem de kalite geriye gider.
Kollajen aşısı, özellikle kozmetik tıbbın ve yaşlanma karşıtı tedavilerin en temel taşı olan tipIII kollajeni maddesini oluşturan fibroblast üretimini aktive ederek kollajen üretimini uyarmaktadır. Cilt altı dokuya (dermal doku) uygulanan kollajen aşısı sayesinde fibroblastlar uyarılırlar ve yeni kollajen üretiminin başlaması sağlanır. Fibroblastların uyarılması hyaluronik asit üretiminin miktarını da artırır.
Kollajen aşısı cildi yeniden yapılandıran ve bu sayede elastikiyetini ve parlaklığını tekrar sağlayan biyoaktif enjekte edilebilir bir aşıdır. İlk yaşlanma belirtilerinin başlamasıyla birlikte bu belirtilerle baş etmede oldukça etkili bir yoldur.
Uygulamanın ilk sonuçları 7-14 gün sonra ortaya çıkar ve tedavi süresince sonuç gelir. Kollajen Aşısı tedavisinin tam etkisi ancak 2 hafta aralıklarla 3-4 seans uygulanması neticesinde görülebilmektedir. Uygulamadan sonra cildin yoğunluğu ve elastikiyetinde gözle görünür farklar gözlenir. Etkinlik 12-18 ay süresince devam eder. Bazı kişilerde hatırlatma seanslarına (3-6 ayda bir)ihtiyaç duyulabilir.
Tedavinin tam etkisi (cilt gerginliği , cildin yoğunluğu, gevşek cildin kalınlaşması ve ince çizgilerin dolması) tedavinin tamamlanmasından sonraki 4 haftalık sürede ortaya çıkar.Siz Değerli Hastalarımızı Kliniğimize bekleriz.
Randevu ve İletişim için +90 535 976 66 16 Whatsapp +90 535 976 66 16 Nolu Telefondan Ulaşabilirsiniz
Dermatolog Uzm. Dr OYA ERMİŞ
Dermatoloji – Kozmetoloji
18 Haziran 2019 -Betül Bozlu
18 Haziran 2019 -Derya Kasap
5 Şubat 2019 -Nesrin Dedeoğlu
10 Nisan 2019 - Songül Gündoğdu
8 Kasım 2018 -Sabriye Moğlu
3 Nisan 2019 -Tuğba Öztaş
8 Mayıs 2019 - Hüsnü Yener
6 Haziran 2018 -Nursel Kaya
1 Ocak 2019 -Merve Düzgün
Sihirli Dokunuşlar İçin...